Sony heeft met Sony Smartwatch 2 zo haar eigen ideeën

Sony heeft zo haar eigen ideeën over hoe de ideale smartwatch eruit moet zien. Het Japanse elektronicabedrijf is inmiddels alweer drie jaar bezig met het ontwikkelen van smartwatches. De Sony Smartwatch 2 is het derde exemplaar van de elektronicagigant. 

Sony Smartwatch 2

In de ontwikkeling van de smartwatches van Sony is duidelijk een andere trend zichtbaar dan bij de smartwachtes van concurrent Samsung. Met Sony Smartwatch 2 richt Sony zich op meer horloge, minder smartwatch. Zal dit de juiste filosofie zijn voor een succesvolle smartwatch?

Sony Smartwatch 2 – een smartwatch light

Sony heeft duidelijk andere intenties met haar line-up van smartwatches dan de meeste smartwatch fabrikanten. Waar veel fabrikanten ervoor kiezen om hun smartwatch een stand-alone apparaat te maken, kiest Sony ervoor om hun smartwatches vooral als verlengingen van bestaande Sony producten in te zetten.

We zullen het even kort uitleggen. De Sony Smartwatch 2 is vooral fijn om te gebruiken als een extra scherm voor jouw Android telefoon en natuurlijk, als een standaard horloge. De Sony Smartwatch 2 geeft je de mogelijkheid om eenvoudig meldingen, mails en SMS’jes die op je telefoon binnenkomen te lezen. Daarnaast kun je, indien je over een Bluetooth headset beschikt, de telefoon aannemen. En als extraatje kun je met de Sony Smartwatch 2 de camera van je smartphone bedienen.

Maar daarna houdt het op. De Sony Smartwatch 2 is niet bedoeld als vervanging van je smartphone en zeker niet als vervanging van je PC. En dat is eigenlijk vrij logisch, want je kunt in zo’n klein apparaat maar een beperkte functionaliteit stoppen.

Sony Smartwatch 2 – de specificaties

Sony heeft ervoor gekozen om de Sony Smartwatch 2 in dezelfde stijl te gieten als de Xperia smartphones. Van een afstand is het dus al duidelijk dat het om een Sony horloge gaat. Net als de Xperia modellen heeft de Sony Smartwatch 2 een vierkant en minimalistisch ontwerp. Net als de nieuwste Xperia modellen is de Sony Smartwatch 2 overigens ook stof- en waterdicht – een fijne eigenschap voor een horloge.

Het beeldscherm van de Sony Smartwatch 2 heeft een mindere resolutie dan de concurrentie. De smartwach van Sony moet het doen met een schermresolutie van 220 bij 176 pixels. Daarnaast is het scherm gebaseerd op LCD technologie. Dit heeft als voordeel dat het scherm beter leesbaar is – licht of geen licht – en dat het scherm minder energie verbruikt maar heeft als tegenvaller dat de kleuren er minder goed uitzien als je vanaf een hoek naar het scherm kijkt.

De Sony Smartwatch 2 draait niet op Android maar op een eigen besturingssysteem van Sony. Net als Android is het besturingssysteem gebaseerd op Linux. Overigens betekent dit niet dat de smartwatch niet gekoppeld kan worden aan smartphones. De Sony Smartwatch 2 kan gebruikt worden met elke smartphone die op versie Android 4.0 of hoger draait.

Conclusie Sony Smartwatch 2

Het is lastig om een goed oordeel te vellen over de Sony Smartwatch 2. Als een smartwatch loopt het horloge achter op de concurrentie – nieuwe smartwatches van concurrenten kunnen meer. Daarentegen is de Sony Smartwatch 2 het betere horloge. De doorslaggevende factor zal waarschijnlijk de prijs zijn. De Sony Smartwatch 2 is goedkoper dan de meeste andere smartwatches. Als je dus een smartwatch wilt uitproberen voor een zacht prijsje en het gebrek aan features op de koop toe neemt, dan is de Sony Smartwatch 2 een geslaagd horloge.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com