Tweede oplage Pebble smartwatches onderweg naar Amerikaanse provider

Eén van de meest succesvolle smartwatches op het moment is de Pebble. De Pebble is, net als de Omate Truesmart, een project dat mogelijk gemaakt is door vele donateurs die zich hebben gemeld via het Kickstarter platform. De eerste oplage van de Pebble smartwatch, die bedoeld was voor de directe verkoop en voor verkoop via de Amerikaanse electronicazaak Best Buy, werd goed ontvangen. Daarop heeft Pebble besloten om de levering van de smartwatch uit te breiden.

pebble smart watch

Pebble smartwatch in combinatie met abonnement verkrijgbaar AT&T

De tweede oplage Pebble smartwatches is inmiddels onderweg en is bedoeld voor de Amerikaanse provider AT&T. Het is de beodeling dat de smartwatch vanaf dit weekend via AT&T verkrijgbaar zal zijn. Overigens gaat het om een exclusieve deal en zal voor de Amerikanen de Pebble smartwatch in combinatie met een abonnement enkel bij AT&T verkrijgbaar zijn.

In sommige gevallen wordt een apparaat in het geval van een exclusieve deal met een provider licht aangepast. Zo zijn er in het verleden smartphones op de markt gebracht die een aantal nieuwe features aanboden maar enkel in combinatie met een abonnement bij een bepaalde provider verkrijgbaar waren. Volgens Pebble zal dit met de Pebble smartwatch niet het geval zijn.

Levering Pebble smartwatches vanaf oktober opgevoerd

Naast het leveren van de smartwatches aan AT&T zal de fabrikant ook vanaf oktober het aantal winkels dat de smartwatch verkoopt uitbreiden. De Pebble is ook al te koop in Nederland alhoewel dit enkel via Pebble zelf mogelijk is. Het is dan ook begrijpelijk dat de voorraad iedere keer vrij klein is.

Waarom is de Pebble een geduchte concurrent voor Sony en Samsung?

De Pebble wordt gezien als één van de meest serieuze concurrenten voor de Sony Smartwatch en de Samsung Galaxy Gear. Dit heeft vooral te maken met de prijs en de batterij. De Pebble is te koop voor 150 dollar (ongeveer 110 euro) en beschikt over een oplaadbare batterij die tot 7 dagen mee kan gaan.

De Sony en Samsung smartwatches beschikken over veel krachtigere specs maar de batterij van deze smartwatches kunnen maar een dag mee. Daarnaast zijn deze smartwatches twee keer zo duur.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com