Samsung Galaxy Gear in de toekomst compatibel met TV’s

Dat de Samsung Galaxy Gear smartwatch gekoppeld kan worden aan een Samsung Galaxy toestel, is niet een grote verrassing. De Zuid-Koreaanse fabrikant is echter de mogelijkheid aan het onderzoeken om de Samsung Galaxy Gear smartwatch te koppelen aan TV’s van het Zuid-Koreaanse merk. 

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Gear kan niet alleen aan smartphones gekoppeld worden

Als het dus goed is, werkt Samsung dus niet alleen aan het compatibel maken van de smartwatch met andere Samsung toestellen. Samsung heeft ook grote plannen om de smartwatch compatibel te maken met de reeks Smart TV’s van het merk.

De Samsung Galaxy Gear smartwatch werd vorige maand uitgebracht en momenteel ligt het horloge met beperkte oplage in de winkels. De smartwatch kan e-mail- en tekstberichten via een Galaxy smartphone ontvangen. Daarnaast kun je op je horloge zien dat wanneer je gebeld wordt. Helaas kun je niet met de smartwatch het internet op zonder een smartphone.

Smartwatch maakt verbinding met Smart TV via wireless verbinding

De Samsung Galaxy Gear zal op dezelfde manier een verbinding met de SmartTV als met een smartphone – namelijk via een wireless verbinding – moeten maken. We kunnen echter momenteel geen goede redenen bedenken om met de smartwatch een wireless verbinding tot stand te brengen met een SmartTV. SmartTV’s zijn namelijk niet draagbaar en hebben daarnaast ook geen verbinding met het GSM netwerk.

Volgens Samsung is het dan vooral de taak van de developers om de mogelijkheden te ontdekken die geopend worden dankzij het kunnen verbinden van je smartwatch met een SmartTV. Samsung geeft onder andere als voorbeeld dat er verschillende fitness apps ontwikkeld kunnen worden die gebruik maken van de koppeling tussen smartwatch en SmartTV.

Verbinding tussen smartwatch en SmartTV nog niet zeker

Er is nog geen conclusie getrokken of de Samsung Galaxy Gear daadwerkelijk straks een verbinding kan maken met een Samsung TV. Het is echter een interessante ontwikkeling om nauwlettend in de gaten te houden, zeker als je één van de eersten bent met een Samsung Galaxy Gear smartwatch.

Tags: , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com