Samsung Galaxy Gear lauw ontvangen in Groot-Brittannië

De Samsung Galaxy Gear is sinds deze week te koop in Groot-Brittannië. De smartwatch heeft een prijskaartje van 299 Engelse pond. Critici vragen zich echter af of de Galaxy Gear het relatief hoge bedrag waard zal zijn. Alhoewel men verwacht dat Samsung alsnog een miljoen Galaxy Gear smartwatches zal verkopen, is men niet al te positief over de smartwatch.

Samsung Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Gear voelt niet helemaal af

Het voornaamste bezwaar dat je momenteel hoort over de Galaxy Gear is dat de smartwatch niet helemaal af voelt. De Galaxy Gear heeft niet een opvallend design, geen indrukwekkende specs en beschikt niet over buitengewone functionaliteit. Voor een smartwatch die twee keer zo duur is als de andere smartwatches, is het thuis komen van een koude kermis.

De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft zelf toe dat de Galaxy Gear geen speciale smartwatch is. Het is dan ook geen verrassing dat de fabrikant inmiddels al bezig is met de Galaxy Gear 2. Het is mogelijk dat Samsung koste wat het kost eerder een smartwatch op de markt wilde hebben dan hun grootste concurrent Apple. De iWatch is momenteel namelijk slechts een gerucht.

Samsung Galaxy Gear momenteel vooral een belofte

De smartwatch voelt nu vooral aan als een belofte. Afhankelijk van het animo voor de smartwatch, zal Samsung meer investering in het ontwikkelen van de smartwatch. Daarnaast betekent dit dat de volgende Galaxy Gear smartwatches ten opzichte van de huidige smartwatch veel vernieuwing met zich mee kunnen brengen.

Een ander nadeel is dat de Galaxy Gear momenteel enkel compatibel is met de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 die overigens tegelijkertijd met de smartwatch uitgebracht is. In de toekomst zal de Galaxy Gear met andere Samsung Galaxy toestellen kunnen communiceren.

Smartwatch zal vooral in combinatie met Galaxy Note 3 gekocht worden

Critici verwachten dat de Galaxy Gear vooral in combinatie met de Galaxy Note 3 aangeschaft zal worden. De Galaxy Note 3 is sowieso een premium model dat voornamelijk gebruikers aantrekt die een extra zakcent over hebben voor nieuwe, revolutionaire features.

Volgens de critici zal een losse Galaxy Gear momenteel niet heel erg in trek zijn bij gebruikers. Toch geeft Samsung zelf aan dat er in Korea al veel interesse is in de smartwatch. Daarnaast heeft Samsung een sterke reputatie opgebouwd in het snel evolueren van smartphones en men verwacht dat Samsung in staat is om het model binnen een korte periode op te poetsen naar een smartwatch die indrukwekkender is.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com