Samsung Galaxy Gear vanaf deze maand ook compatibel met Samsung Galaxy S4

Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in het aanschaffen van een Samsung Galaxy Watch. De eerste smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung zal vanaf deze maand niet alleen met de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 kunnen communiceren maar ook met de Samsung Galaxy S4. Eén van de grootste bezwaren van de smartwatch tot nu toe is de matige ondersteuning met smartphones.

Samsung Galaxy WAtch

Compabiliteit met andere Samsung toestellen in de planning

Het nieuws dat de Samsung Galaxy Gear deze maand nog de Samsung Galaxy S4 zal ondersteunen, komt direct van Samsung zelf af. Samsung coryfee Lee Young-hee maakte bekend dat de Samsung Galaxy S4 een update uitgerold zal krijgen waardoor het toestel de Samsung Galaxy Gear kan herkennen en er mee kan communiceren.

Lee Young-hee geeft overigens aan dat de smartwatch in de nabije toekomst ook met andere Samsung toestellen compatibel zal worden. Voor de maand december staat in ieder geval een update voor de Samsung Galaxy S3 en de Samsung Galaxy Note 2 in de planning. Na het uitrollen van deze update kunnen ook deze twee toestellen zich aan het lijstje toevoegen van Samsung modellen die compatibel zijn met de Samsung Galaxy Gear.

Update voor Samsung Galaxy Gear verwerkt in Android 4.3 update

De update die de Samsung toestellen in staat maakt om de Samsung Galaxy Gear te herkennen en ermee te kunnen communiceren, zal geen losse update zijn. De feature zal worden verwerkt in de Android 4.3 update die de meest recente modellen van Samsung zullen krijgen.

De Samsung Galaxy Note 3 wordt standaard met Android 4.3 geleverd. Alle andere Samsung toestellen draaien op een oudere versie van Android. Android 4.3 is noodzakelijk voor het tot stand brengen van een verbinding omdat de Samsung Galaxy Gear gebruikt maakt van Bluetooth 4.0 LE. Deze feature is alleen beschikbaar bij Android 4.3.

Samsung bevestigt met dit nieuws niet alleen dat meer Samsung modellen in de toekomst overweg kunnen met de Samsung Galaxy Gear. We krijgen op deze manier ook een grof idee wanneer Android 4.3 naar verschillende modellen uitgerold zal worden. Tevens kunnen we hiermee aannemen dat Samsung toestellen die waarschijnlijk geen Android 4.3 update zullen krijgen, ook niet de Samsung Galaxy Gear zullen ondersteunen.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com