Samsung al volop bezig met de Galaxy Gear 2 smartwatch

In de meeste landen, waaronder Nederland en België, is de originele Samsung Galaxy Gear smartwatch nog niet te koop. Toch is Samsung al druk bezig met het ontwikkelen van de Samsung Galaxy Gear 2. Volgens de eerste geruchten zal deze smartwatch verder borduren op het ontwerp van de Samsung Galaxy Gear.

Samsung Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Gear 2 – smartwatch met o.a. GPS ondersteuning

Eén van de features die de Galaxy Gear 2 volgens de geruchten zal krijgen, is GPS ondersteuning. Er zijn momenteel nog geen smartwatches die over een GPS feature beschikken. GPS is een graag geziene feature in smartphones dus het is goed nieuws dat ook smartwatches over deze feature gaan beschikken.

Zeker in het geval van een horloge is een feature als GPS aantrekkelijk. Sommige traditionele horloges beschikken vandaag de dag al over een kompas. GPS wordt voor dezelfde doeleinden gebruikt (o.a. navigeren) en geeft natuurlijk een meer nauwkeurige weergave van je locatie en welke richting je opgaat.

Naast GPS is een belangrijke nieuwe feature het feit dat de Samsung Galaxy Gear 2 gekoppeld kan worden aan alle smartphones die Android draaien. De eerste lichting smartwatches zijn momenteel nog voornamelijk stand-alone apparaten die je niet met je smartphone kunt koppelen of slechts met een aantal specifieke toestel een verbinding tot stand kunnen brengen.

Nog even wachten op de Galaxy Gear 2 smartwatch…

Lezers die geïnteresseerd zijn in de Galaxy Gear 2 smartwatch zullen nog even geduld moeten hebben. Naar verluid zal Samsung de nieuwe smartwatch pas volgend jaar tijdens het MWC congres in Barcelona presenteren.

Kan je niet wachten om naast een Samsung smartphone ook een Samsung smartwatch te hebben, dan is het fijn om te weten dat de Samsung smartwatch vanaf 25 september in Nederland en België verkrijgbaar zijn. De Samsung Galaxy Gear beschikt over een 800 MHz processor, 512 MB RAM werkgeheugen, 4 GB opslagruimte en een 1,63 inch super Amoled scherm met een schermresolutie van 320 bij 320 pixels.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com