Review: I’m Watch – De eerste Smartwatch

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een mobiele telefoon of smartphone. Veel van die mensen lezen over het algemeen de tijd af van hun telefoon, waardoor de horlogemarkt behoorlijk krimpt. Nu is er echter een smartwacht die weleens het tij zou kunnen keren. Daar waar Apple al de iWatch en Samsung al de Galaxy Gear hebben aangekondigd is het de Italiaanse I’m Watch die beide bedrijven aftroeft met een Android-horloge.

smartwatch im watch

Lichtgewicht met aantrekkelijk uiterlijk

Wat direct opvalt aan de I’m Watch is het uiterlijk, dat is zeer aantrekkelijk. Het standaardmodel is voorzien van een aluminium behuizing en een plastic bandje. Hierdoor is het gewicht van de I’m Watch zeer laag, zit het lekker en is het gemakkelijk om de pols te doen. De behuizing is voorzien van een mini-jack-aansluiting die functioneert als zowel usb-aansluiting als audio-aansluiting.

In de praktijk

De I’m Watch is voorzien van een 1,54 inch waarop zowel de tijd, het weer als de 3 favoriete apps worden weergegeven. Met een swipe naar links worden de laatste telefoongesprekken getoond en met een swipe naar rechts de geïnstalleerde apps. Door van boven naar beneden te swipen worden de overige meldingen weergegeven. Voor het afsluiten van een app en het terugkeren naar je homescherm zit er een knopje aan de zijkant van de smartwatch.

Apps aanschaffen en toevoegen kun je eenvoudig doen via een bijbehorende website en ook de apps zelfs configureer je eenvoudig online. Voor de verbinding gebruikt de I’m Watch eenvoudig de internetverbinding van je telefoon, waardoor op je telefoon Bluetooth-tethering aan moet staan. Dit lijkt in eerste instantie niet echt handig, want bijvoorbeeld ook je pc zou hierdoor je telefoon als modem kunnen gebruiken als je die aansluit op je pc.

Beperking I’m Watch

Absoluut een beperking van de I’m Watch is dat er maar slechts één e-mailaccount kan worden toegevoegd en dat het verplicht is om een Google-account te hebben als je de kalender-app wilt gebruiken. Een andere beperking is dat de smartwatch behoorlijk dik is, waardoor het lastig te dragen is als je kleding draagt met strakke mouwen.

Dit klinkt in eerste instantie misschien allemaal behoorlijk negatief, maar feit is dat je ondanks deze minpuntjes er een hele hoop voor terugkrijgt. Zo is met name het opnemen van gesprekken en het bellen in de auto met deze smartwatch zeer handig. Ook het controleren van je berichten gaat super handig.

Bediening I’m Watch

De bediening van de I’m Watch gaat via het 1,54-inch touchscreen dat een resolutie heeft van 240×240 pixels. Doordat de smartwacht middels Bluetooth communiceert met de smartphone kan het ook gemakkelijk dienst doen als headset. Voor de besturing is het horloge uitgerust met een zogenoemde IMX233-processor met 128 MB werkgeheugen waarop een aangepaste Android-versie draait.

Overige specificaties

De I’m Watch is voorzien van een Li-Po 450 mAh accu met een batterijtijd van tussen de 24 tot 48 uur. Het is daarnaast uitgerust met 4GB voor de opslag, 128 MB RAM en zowel een mini-jack, microfoon als speaker aansluiting.

Conclusie over de I’m Watch

De I’m Watch is een mooie aanwinst, vooral voor de echte gadget-freak. Ondanks dat het concept in potentie absoluut leuk is, is het echter nog niet af. Niet alles werkt namelijk even feilloos en handig. Of de I’m Watch echt opgewassen is tegen de Samsung Galaxy Gear en de Apple iWatch die binnenkort uitkomen moet nog blijken, feit is wel dat de I’m Watch de eerste op de markt is.

Resume:

Pluspunten:

  • Helder scherm
  • Eenvoudige werking
  • Zeer comfortabele
  •  Lichtgewicht

Minpunten:

  • Slechts één e-mailaccount
  • Relatief weinig apps
  • Geluidskwaliteit

smart-watch-im_watch

Tags: , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com