Komst Apple iWatch steeds waarschijnlijker

Een aantal maanden terug maakte Apple CEO Tim Cook bekend dat Apple inmiddels bezig was met het ontwikkelen van de Apple iWatch – de eerste smartwatch van Apple. Ondertussen is het erg lang vrij stil geweest rondom de Apple iWatch. Zo stil zelfs, dat veel critici onder de indruk waren dat Apple het project inmiddels had opgegeven. Niets blijkt minder waar te zijn.

Apple iWatch krijgt flexibel OLED-scherm

De reden waarom Apple erg stil is rondom de Apple iWatch, heeft te maken met het feit dat Apple de wereld echt wilt verbazen met de iWatch. De eerste lichting smartwatches worden momenteel lauwtjes ontvangen. De Samsung Galaxy Gear en de Sony Xperia Smartwatch laten nog niet zien waar een smartwatch uiteindelijk allemaal toe in staat kan zijn. Apple wilt niet de fout maken om hun smartwatch te snel op de markt te brengen.

Volgens de laatste geruchten heeft Apple inmiddels drie prototypes van de Apple iWatch ontwikkeld. Alle drie de prototypes beschikken over een buigbaar OLED scherm. Het verschil tussen de prototypes is echter de grootte van het scherm. Het kleinste scherm heeft een doorsnede van 1,3 inch terwijl het grootste scherm een doorsnede van 1,5 inch heeft.

Alhoewel er nog geen foto’s van de prototypes zijn opgedoken van de Apple iWatch, is er al wel een concept gemaakt hoe een Apple iWatch met een flexibel eruit zou kunnen zien. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de voordelen zullen zijn van een flexibel scherm omdat een arm maar in een bepaalde hoek draaien.

Meer aanwijzingen voor de Apple iWatch

De geruchten over het flexibele scherm van de iWatch zijn niet de enige geruchten die de komst van een Apple iWatch aannemelijk maken. Afgelopen juni werd in Japan de merknaam “iWatch” geregistreerd, in Juli hebben mensen vacatures van Apple gevonden voor een iWatch projectteam en in afgelopen augustus gaven twee fabrikanten van onderdelen uit Taiwan aan dat zij een contract in de wacht hadden gesleept voor het leveren van onderdelen voor de Apple iWatch.

Mocht Apple uiteindelijk dus niet met een smartwatch op de markt komen, dan zal een groot deel van de Apple fans behoorlijk teleurgesteld zijn. Alles wijst er dus op dat de Apple iWatch uiteindelijk in de winkels zal komen te liggen.

apple iwatch

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com