Google maakt naam Google smartwatch bekend

Het was al eerder bekend dat ook Google bezig was met het ontwikkelen van een smartwatch. Google nam vorig jaar nog in alle stilte WIMM Labs over – één van de pioniers op het gebied van smartwatches. Het bleef echter erg stil rondom een Google smartwatch en men ging er dan ook vanuit dat Google, net als Apple, pas volgend jaar mee zou doen met het fenomeen smartwatches.

Google Gem Nexus smartwatch

Google smartwatch heet Google Gem Nexus

Volgens de laatste geruchten is dit echter niet waar. Google isde afgelopen maanden flink bezig geweest met het ontwikkelen van haar eigen smartwatch. De smartwatch zal deel uit maken van de succesvolle Google Nexus reeks en krijgt de naam Google Gem Nexus mee.

Maar dat is nog niet alles. Volgens dezelfde geruchten zal de Google Gem Nexus al deze maand de Google Gem Nexus presenteren. Mocht dit het geval zijn, dan zal de maand oktober een behoorlijk drukke maand worden voor Google. Google zal namelijk niet alleen de Google Gem smartwatch aankondigen maar ook een nieuwe Google Nexus 10 tablet, de Google Nexus 5 smartphone en de nieuwe versie van het Android besturingssysteem – Android 4.4. KitKat – aankondigen.

Google werkt ook aan smartwatch onder de Motorola licentie

Google heeft echter nog een verrassing voor iedereen die interesse heeft in smartwaches. Naast de Google Gem Nexus schijnt Motorola – nu eigendom van Google – ook te werken aan een smartwatch. Motorola scheen al voor de overname bezig te zijn met dit project maar sinds de overname heeft Google de ontwikkelingen rondom de Motorola smartwatch versnelt.

We kunnen dus naast de Google Gem Nexus binnenkort ook de Motorola xWatch verwachten. De geruchten geven aan dat Google 14 oktober bekend zal maken dat wanneer we de smartwaches precies kunnen verwachten.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com