Foto’s van mogelijke Nokia smartwatch opgedoken

Een aantal dagen terug doken er op een website uit China foto’s op van wat vermoedelijk een smartwatch van Nokia is. Nokia heeft nog zelf niets officieel bekend gemaakt over een mogelijke smartwatch maar het is mogelijk dat het bedrijf in het geheim bezig is met een smartwatch.

Nokia-Facet-300x332

Is de Nokia smartwatch een illusie?

Het zou niet de eerste keer zijn dat Nokia zonder grote aankondiging een nieuw product ontwikkelt. Volgens de laatste geruchten zal de eerste tablet van Nokia binnenkort echt gepresenteerd worden terwijl Nokia topmannen altijd stellig bleven ontkennen dat Nokia interesse zou hebben in het produceren van een tablet.

Wellicht geldt hetzelfde voor de Nokia smartwatch. In dat geval zou het wel eens kunnen zijn dat op de gelekte foto’s een prototype van de eerste Nokia smartwatch te zien is. Helaas weet niemand het echt zeker. Aangezien er in China behoorlijk veel namaakproducten worden geproduceerd, kan het dus ook een namaakmodel zijn van een Chinese fabrikant en wordt het apparaat ten onrechte met Nokia in verband gebracht.

Nokia smartwatch volgens wordt insiders deze maand al officieel

Als Nokia daadwerkelijk met een smartwatch op de proppen gaat komen, dan is het mogelijk dat we op korte termijn hier meer over te weten zullen komen. Bronnen melden namelijk dat Nokia het horloge van de foto’s deze maand tijdens het World Congres officieel zal aankondigen.

Keuze voor smartwatch niet opmerkelijk

Het is overigens niet een heel groot wonder dat Nokia mogelijk met een eigen smartwatch op de markt zal komen. Ten eerste zijn bijna alle fabrikanten van smartphones bezig met smartwatches. Daarentegen dienen de meeste eerste generatie smartwatches als een verlengde van je smartphone en er zijn momenteel simpelweg geen smartwatches die overweg kunnen met een Windows Phone toestel. Een Nokia smartwatch is dus een logische stap als het Windows Phone platform niet achter wil blijven.

Tags: , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com