Android-smartwatches maker door Google overgenomen

Google heeft een jaar terug stilletjes WIMM Labs overgenomen, een maker van Android-smartwatches. Het bedrijf is onderdeel geworden van Googles Android-divisie. WIMM Labs had onder andere een ontwikkelplatform voor ‘micro-apps’.

google smartwatch

Al een jaar lang geeft WIMM Labs aan dat het bedrijf geen Developer Preview Kit meer levert ‘wegens een exclusieve, vertrouwelijke overeenkomst met betrekking tot de technologie’. De betreffende kit betrof de ontwikkelaarsversie van de WIMM One: een display-apparaatje dat op Android draait en in een polsband gestopt kan worden om er een smartwatch van te maken. Pas vorige vrijdag, gaf Google tegenover GigaOM toe WIMM Labs overgenomen te hebben. Tegelijk met de overname heeft Google de domeinnaam Smartwatch.com gekregen.

Een deel van de smartwatch-maker is opgegaan in Googles Android-tak. Niet duidelijk is of de ontwikkelaars daar ook aan smartwatch-software werken. Wel lijkt de meest waarschijnlijke reden voor de overname dat WIMM Labs een platform voor ontwikkelaars had om ‘micro-apps’ te maken. Zo staan er in WIMM Labs’ micro-app store apps voor de bediening van smartphones, om bijvoorbeeld te bellen of de muziekspeler te bedienen, maar ook zijn er op zichzelf staande apps voor de smartwatch, zoals een rekenmachine.

De WIMM One is een aardig dikke smartwatch met 1,4″-scherm die 22 gram woog, ondersteuning voor bluetooth en wifi had en een accelerometer, magnetometer en tot aan 32GB opslaggeheugen beschikte. Mocht Google aan een smartwatch of een platform daarvoor werken, dan is dat zeker bewijs dat ‘draagbare elektronica’ sterk in opmars is. Zo heeft Samsung al de Galaxy Gear-smartwatches aangekondigd en heeft Sony al twee generaties van zijn smartwatches uitgebracht en zijn er geruchten dat Apple aan de iWatch werkt.

Tags: , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com