Analist: Aantal verscheepte smartwatches passeert volgend jaar de 15 miljoen

Volgens technologie analist Michael Wolf zal de smartwatch trend pas volgend jaar echt doorzetten. Alhoewel dit jaar wereldwijd smartwatches voor het eerst echt goed zichtbaar waren in de winkels, verwacht de analist dat het pas volgend jaar echt vaart gaat lopen. Wolf verwacht dat er volgend jaar 15 miljoen smartwatches verscheept zullen worden.

Sony Smartwatch 2

Wat houdt de voorspelling van Wolf precies in? De analist verwacht vanaf volgend jaar de markt pas echt zal lopen. Momenteel kun je al in Nederland smartwatches aanschaffen. Zo is bijvoorbeeld de Italiaanse I’m Watch verkrijgbaar bij de Saturn en kun je via hun eigen website een Pebble smartwatch laten verschepen. We zullen binnenkort ook de Samsung Galaxy Gear in de winkels aantreffen. Toch is dit volgens Wolf pas slechts het begin.

De eerste lichting smartwatches geeft je namelijk het gevoel dat de smartwatch zich nog steeds in de experimentele fase vindt. Fabrikanten van smartwatches zijn er nog niet helemaal uit hoe de ideale smartwatch eruit ziet en belangrijker, wat de consument van een smartwatch verwacht. En dat is vrij logisch, want waarschijnlijk zul je het aantal personen binnen je omgeving met een smartwatch op één hand kunnen tellen.

De cijfers die Wolf aanhaalt zijn overigens afkomstig van het onderzoek van onderzoeksbureau NextMarket Insights. Uit hetzelfde onderzoek komt naar boven dat er dit jaar 5 miljoen smartwatches verscheept zullen worden. Het onderzoeksbureau geeft daarnaast aan dat ze verwachten dat de smartwatch markt vooral in Azië veel potentie heeft omdat een smartwatch in deze landen gezien kan worden als een alternatief voor een smartphone.

Tot slot verwacht Wolf dat volgend jaar pas de grote spelers hun zet zullen maken. Daarmee bedoelt de analist op Google en Apple. Apple CEO Tim Cook heeft aangekondigd dat de iWatch er zeker weten komt, maar momenteel is er heel erg weinig over deze smartwatch bekend. Zoekgigant Google kocht onlangs smartwatch ontwikkelaar van het eerste uur WIMM op waardoor het er op lijkt dat ook Google een smartwatch zal gaan ontwikkelen.

Voormalig Apple oprichter Steve Wozniak heeft zich inmiddels ook in de discussie over smartwaches gemengd. De technologie guru geeft aan dat hij pas een smartwatch zal aanschaffen wanneer je er niet alleen op kunt bellen en SMS’en maar ook het gehele internet tot je beschikking hebt met een smartwatch. Wellicht wachten daarom de grote jongens af en kijken zij eerst de kat uit de boom om te zien hoe de eerste lichting smartwatches, zonder internet, ontvangen worden.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com