Sony Smartwatch 3 en Sony Smartband Talk

Gisteren was het de IFA-dag van Sony, waar ze nieuwe smartphones, een tablet en nieuwe opzetlenzen presenteerde. Ook werden daar de Smartwatch 3 en Smartbank Talk geïntroduceerd, een slim horloge en wearable.

Sony Smartwatch 3

Ja de Sony Smartwatch 3 draait op Android Wear, waar het eerder niet zo zou zijn en toen weer wel. Het horloge heeft een hele andere vormfactor gekregen dan zijn voorganger, want de horlogekast is nu in de band geïntegreerd en geen vierkante losse kast meer. Het LCD-scherm heeft een diagonaal van 1,6 inch en een resolutie van 320×320 pixels gekregen. Het horloge heeft 4GB intern geheugen, maar de precieze processor wordt niet omschreven. Andere smartwatches draaien veelal op de Snapdragon 400-soc van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,2GHz en hebben 512MB werkgeheugen aan boord.

Het horloge bevat wel een ingebouwde microfoon, accelerometer, gyrosensor en kompas. De achterkant is gemaakt van roestvrij staal, het horloge is waterbestendig en kan worden opgeladen via een microUSB-aansluiting. Het horloge heeft een adviesprijs gekregen van € 229,99, maar wanneer deze gelanceerd wordt is nog onbekend. De Smartwatch 3 zal verkrijgbaar zijn in het zwart en limoen.

Sony Smartwatch 3

Sony Smartband Talk

Naast een slim horloge heeft Sony ook de Smartbank Talk gepresenteerd, met een gebogen 1,4 inch e-inkt-display. Via het scherm kun je berichten lezen, notificaties zien en Lifelog-activiteiten volgen. De Smartbank Talk heeft een ingebouwde microfoon en speaker, waardoor er mee gebeld kan worden (mits er een verbinding is met een mobiele telefoon). Een ingebouwde accelero- en altimeter kunnen meten hoe jij beweegt en hoeveel en kunnen zo een overzicht samenstellen van jouw dagelijkse fysieke activiteit.

Deze wearable zal ‘later dit jaar’ te koop zijn voor een adviesprijs van € 159,99. In eerste instantie zal de Smartband Talk alleen in het zwart en wit leverbaar zijn, maar andere kleuren volgen later. De Lifelog-applicatie werkt alleen op apparaten die minimaal Android 4.4 draaien.

Sony Smartband Talk


Tags: , , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com