Moto 360: aankomende smartwatch van Motorola

De Moto 360, de aankomende smartwatch van Motorola die draait op Android Wear, zal vanaf juni beschikbaar komen voor een prijs van € 249. Dat stelt een Franse website te hebben vernomen van verschillende bronnen.

Moto 360

De aankomende smartwatch van Motorola krijgt een design dat doet denken aan een conventioneel horloge. Over de hardware is nagenoeg nog niks bekend gemaakt en ook over features zoals eventuele water- en stofdichtheid of een ‘always on’-functie, waarbij het scherm altijd aanstaat weten we nog niks. Wel is er naast enkele foto’s eerder ook een video online verschenen, waarin het horloge even te zien is. Het horloge krijgt een ronde kast, iets wat niet vaak zien in smartwatch-land. De band en kast lijken gemaakt te zijn van metaal, maar je zult ook bandjes kunnen kopen van andere materialen zoals leer en kunststof, aldus de geruchten.

Android Wear

De Moto 360 wordt één van de eerste Androiddevices die zal draaien op Android Wear, de aangepaste variant van het besturingssysteem. Deze variant is speciaal bedoeld voor apparaten die je op je lichaam draagt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan smartwatches en fitnesstrackers.  De normale versie van Android is daar niet echt geschikt voor, omdat je bij dit soort draagbare apparaten meer beperkingen hebt dan bij een smartphone of tablet: zo heb je een klein scherm en heb je vaak een erg beperkte accuduur. De bediening moet op een kleiner apparaat, dat je bijvoorbeeld om je pols draagt, dus anders. Bij Android Wear is er (in ieder geval voorlopig) voor gekozen om de bediening door middel van sleepbewegingen (swipen) en spraakinvoer te doen.

Beschikbaarheid

Volgens het Franse Journal du Geek zal de smartwatch vanaf juni op de markt verschijnen voor een prijs van € 249. Eerder werd er ook al bekend dat het slimme horloge waar LG aan werkt ook in die maand te koop zal zijn, maar voor een iets lagere prijs, namelijk € 199.

Tags: , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com