LG G Watch: beschikbaar in juni

Volgens een Franse website zal de LG G Watch vanaf juni beschikbaar worden voor een bedrag van € 199, dat zou de Franse tak van het bedrijf gezegd hebben. De smartwatch van LG wordt één van de eerste producten die draait op Android Wear, een aangepaste variant van het Android besturingssysteem.

LG G Watch

Volgens Les Numeriques heeft LG Frankrijk aangegeven dat de G Watch vanaf juni te koop zal zijn voor een bedrag van € 199. Over het horloge is nog zeker niet alles bekend, maar enkele specificaties zijn al door het bedrijf zelf bekend gemaakt via een speciale productwebsite, waar we eerder over schreven.

Zo zal het horloge worden uitgebracht in stealth black en champagne gold en zal het scherm altijd aanstaan, iets wat bij andere smartwatch-fabrikanten niet altijd het geval is. Welke type scherm er wordt gebruikt is nog onbekend, maar dat deze energiezuinig zal worden is daarom logisch te noemen. Dat het scherm altijd aanstaat brengt enkele voordelen met zich mee, zoals het altijd kunnen showen van een klokinterface, vandaar de naam horloge.

Geruchten hebben het wel over een grootte van 1,65 inch en een resolutie van 220 x 220 pixels. Het toestel zal water- en stofdicht zijn en draaien op Android Wear, de aangepaste versie van Android die speciaal is gemaakt voor wearables zoals deze LG G Watch, andere horloges of bijvoorbeeld fitness-armbanden.

LG G Watch

Concurrentie

Andere fabrikanten zullen ook komen met wearables die draaien op Android Wear. Zo weten we al dat Motorola werkt aan zijn Moto 360, een smartwatch en ook fabrikanten zoals HTC, Motorola en ASUS werken aan apparaten met die aangepaste besturingssysteem. Sony heeft aangegeven geen gebruik te gaan maken van Android Wear en te blijven bij een eigen platform, omdat hier al veel tijd en geld in gestoken is.

Beschikbaarheid

Of we de LG G Watch daadwerkelijk gaan zien in juni en of het apparaatje ook bij ons te koop zal zijn is nog de vraag. Of dit ook gelijk een aanloop zal zijn voor de release van meerdere wearables die op Android Wear draaien is dat ook, maar we hopen natuurlijk van wel.

Tags: , ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com