HTC-smartwatch: introductie in september

Wearables zijn hot en ook HTC lijkt te werken aan zo’n apparaat, welke in september gepresenteerd zou moeten gaan worden. De device zou een ronde vorm krijgen, net zoals de Moto 360 en zou ‘One Wear’ gaan heten.

One Wear

We kennen de HTC One line-up, met onder andere de One (M8) en de One mini 2 en we kennen ook Android Wear, de aangepaste versie van Android. Deze speciale versie van Android is aangepast voor wearables zoals fitness-trackers en smartwatches en werkt veelal via stemcommando’s of veegbewegingen. HTC zou ook werken aan een apparaatje waarop Android Wear draait en volgens 9to5Google zou deze ‘One Wear’ gaan heten en een smartwatch zijn.

Veel is er nog niet over bekend, maar de tipgever meldt het horloge in het echt te hebben gezien. Het zou wat lijken op de Moto 360 van Motorola, een aankomende smartwatch met een ronde vorm die ook zal draaien op Android Wear en vanaf volgende maand te koop zou moeten zijn. Het horloge zal uit worden gebracht in varianten van polycarbonaat en in verschillende metalen varianten aldus de tipgever. Of het apparaatje bijvoorbeeld waterdicht is, zoals andere smartwatches of een scherm-altijd-aan-functie krijgt is nog onbekend. HTC gaf eerder wel aan dat een goede accuduur en een goed scherm vereisten waren voor een goede wearable.

HTC 1 april grap

Andere fabrikanten

Ook fabrikanten als Samsung, LG en ASUS werken aan apparaten die zullen draaien op Android Wear en ook LG komt met een smartwatch genaamd LG G Watch op de proppen. Sony heeft aangegeven geen Wear te gaan gebruiken voor zijn slimme horloges, maar een eigen aangepaste variant van Android te blijven gebruiken.

Beschikbaarheid

De One Wear zou vanaf september te koop moeten zijn, maar een prijs werd nog niet genoemd. In februari werd er nog gedacht dat HTC op het Mobile World Congress drie wearables zou laten zien, maar dat is niet gebeurd.

Tags: ,

Comments are closed.
shared on wplocker.com