Smartwatch nieuws

Samsung Gear 2 Neo of Gear Fit

2014-10-01 20:07:17 admin

Samsung Gear 2 Neo

De Samsung Gear 2 Neo is uitgerust met een hartslagmeter, S Health en een stappenteller om jouw dagelijkse fitnessregime te volgen en je real time coaching op maat te geven om je persoonlijke doelen te realiseren. De Gear 2 Neo werkt ook als standalone muziekspeler voor wat extra muziek in je leven.

* Bepaalde Samsung Health / Fitness-apps en de bijbehorende diensten beschikbaar voor Samsung-wearables zijn mogelijkerwijs niet compatibel met tablets van Samsung.

Samsung Gear Fit

Met de hartslagsensor biedt Samsung Gear Fit je realtime coaching om je actief te ondersteunen en te motiveren om je fitnessdoelstellingen te realiseren.

* Bepaalde Samsung Health / Fitness-apps en de bijbehorende diensten beschikbaar voor Samsung-wearables zijn mogelijkerwijs niet compatibel met tablets van Samsung.

Zowel de Samsung Gear 2 als de Gear Fit zijn hier te verkrijgen.

Posted in: SamsungSamsung GALAXY GearSamsung SmartwatchesSmartwatch nieuwsTagged in: Samsung SmartwatchesSamsung Gear Read more... 0 comments

Moto 360: aankomende smartwatch van Motorola

2014-09-28 18:17:53 admin
De Moto 360, de aankomende smartwatch van Motorola die draait op Android Wear, zal vanaf juni beschikbaar komen voor een prijs van € 249. Dat stelt een Franse website te hebben vernomen van verschillende bronnen.

Moto 360

De aankomende smartwatch van Motorola krijgt een design dat doet denken aan een conventioneel horloge. Over de hardware is nagenoeg nog niks bekend gemaakt en ook over features zoals eventuele water- en stofdichtheid of een ‘always on’-functie, waarbij het scherm altijd aanstaat weten we nog niks. Wel is er naast enkele foto’s eerder ook een video online verschenen, waarin het horloge even te zien is. Het horloge krijgt een ronde kast, iets wat niet vaak zien in smartwatch-land. De band en kast lijken gemaakt te zijn van metaal, maar je zult ook bandjes kunnen kopen van andere materialen zoals leer en kunststof, aldus de geruchten.

Android Wear

De Moto 360 wordt één van de eerste Androiddevices die zal draaien op Android Wear, de aangepaste variant van het besturingssysteem. Deze variant is speciaal bedoeld voor apparaten die je op je lichaam draagt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan smartwatches en fitnesstrackers.  De normale versie van Android is daar niet echt geschikt voor, omdat je bij dit soort draagbare apparaten meer beperkingen hebt dan bij een smartphone of tablet: zo heb je een klein scherm en heb je vaak een erg beperkte accuduur. De bediening moet op een kleiner apparaat, dat je bijvoorbeeld om je pols draagt, dus anders. Bij Android Wear is er (in ieder geval voorlopig) voor gekozen om de bediening door middel van sleepbewegingen (swipen) en spraakinvoer te doen.

Beschikbaarheid

Volgens het Franse Journal du Geek zal de smartwatch vanaf juni op de markt verschijnen voor een prijs van € 249. Eerder werd er ook al bekend dat het slimme horloge waar LG aan werkt ook in die maand te koop zal zijn, maar voor een iets lagere prijs, namelijk € 199.

Posted in: Moto 360Smartwatch nieuwsTagged in: Moto 360Moto 360 smartwatchsmartwatchMoto 360 smartwatch Read more... 0 comments

HTC-smartwatch: introductie in september

2014-09-28 18:13:05 admin
Wearables zijn hot en ook HTC lijkt te werken aan zo’n apparaat, welke in september gepresenteerd zou moeten gaan worden. De device zou een ronde vorm krijgen, net zoals de Moto 360 en zou ‘One Wear’ gaan heten.

One Wear

We kennen de HTC One line-up, met onder andere de One (M8) en de One mini 2 en we kennen ook Android Wear, de aangepaste versie van Android. Deze speciale versie van Android is aangepast voor wearables zoals fitness-trackers en smartwatches en werkt veelal via stemcommando’s of veegbewegingen. HTC zou ook werken aan een apparaatje waarop Android Wear draait en volgens 9to5Google zou deze ‘One Wear’ gaan heten en een smartwatch zijn.

Veel is er nog niet over bekend, maar de tipgever meldt het horloge in het echt te hebben gezien. Het zou wat lijken op de Moto 360 van Motorola, een aankomende smartwatch met een ronde vorm die ook zal draaien op Android Wear en vanaf volgende maand te koop zou moeten zijn. Het horloge zal uit worden gebracht in varianten van polycarbonaat en in verschillende metalen varianten aldus de tipgever. Of het apparaatje bijvoorbeeld waterdicht is, zoals andere smartwatches of een scherm-altijd-aan-functie krijgt is nog onbekend. HTC gaf eerder wel aan dat een goede accuduur en een goed scherm vereisten waren voor een goede wearable.

HTC 1 april grap

Andere fabrikanten

Ook fabrikanten als Samsung, LG en ASUS werken aan apparaten die zullen draaien op Android Wear en ook LG komt met een smartwatch genaamd LG G Watch op de proppen. Sony heeft aangegeven geen Wear te gaan gebruiken voor zijn slimme horloges, maar een eigen aangepaste variant van Android te blijven gebruiken.

Beschikbaarheid

De One Wear zou vanaf september te koop moeten zijn, maar een prijs werd nog niet genoemd. In februari werd er nog gedacht dat HTC op het Mobile World Congress drie wearables zou laten zien, maar dat is niet gebeurd.

Posted in: HTC SmartwatchSmartwatch nieuwsTagged in: HTCHTC SmartwatchHTC smartwatch Read more... 0 comments

Sony Smartwatch 3 en Sony Smartband Talk

2014-09-28 18:10:27 admin
Gisteren was het de IFA-dag van Sony, waar ze nieuwe smartphones, een tablet en nieuwe opzetlenzen presenteerde. Ook werden daar de Smartwatch 3 en Smartbank Talk geïntroduceerd, een slim horloge en wearable.

Sony Smartwatch 3

Ja de Sony Smartwatch 3 draait op Android Wear, waar het eerder niet zo zou zijn en toen weer wel. Het horloge heeft een hele andere vormfactor gekregen dan zijn voorganger, want de horlogekast is nu in de band geïntegreerd en geen vierkante losse kast meer. Het LCD-scherm heeft een diagonaal van 1,6 inch en een resolutie van 320×320 pixels gekregen. Het horloge heeft 4GB intern geheugen, maar de precieze processor wordt niet omschreven. Andere smartwatches draaien veelal op de Snapdragon 400-soc van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,2GHz en hebben 512MB werkgeheugen aan boord.

Het horloge bevat wel een ingebouwde microfoon, accelerometer, gyrosensor en kompas. De achterkant is gemaakt van roestvrij staal, het horloge is waterbestendig en kan worden opgeladen via een microUSB-aansluiting. Het horloge heeft een adviesprijs gekregen van € 229,99, maar wanneer deze gelanceerd wordt is nog onbekend. De Smartwatch 3 zal verkrijgbaar zijn in het zwart en limoen.

Sony Smartwatch 3

Sony Smartband Talk

Naast een slim horloge heeft Sony ook de Smartbank Talk gepresenteerd, met een gebogen 1,4 inch e-inkt-display. Via het scherm kun je berichten lezen, notificaties zien en Lifelog-activiteiten volgen. De Smartbank Talk heeft een ingebouwde microfoon en speaker, waardoor er mee gebeld kan worden (mits er een verbinding is met een mobiele telefoon). Een ingebouwde accelero- en altimeter kunnen meten hoe jij beweegt en hoeveel en kunnen zo een overzicht samenstellen van jouw dagelijkse fysieke activiteit.

Deze wearable zal ‘later dit jaar’ te koop zijn voor een adviesprijs van € 159,99. In eerste instantie zal de Smartband Talk alleen in het zwart en wit leverbaar zijn, maar andere kleuren volgen later. De Lifelog-applicatie werkt alleen op apparaten die minimaal Android 4.4 draaien.

Sony Smartband Talk


Posted in: Smartwatch nieuwsSony SmartWatch 3Tagged in: smartwatch kopenSonySony Smartband TalkSony smartwatch 3Sony Smartwatch 3 Read more... 0 comments

Sony SmartWatch 3: draait op Android Wear

2014-09-28 17:56:42 admin
Na de aankondiging van Android Wear, het besturingssysteem van Google voor wearables, liet Sony weten geen interesse te hebben in het platform: het bedrijf had namelijk al een eigen besturingssysteem dat prima werkte. Tijdens de IFA verraste Sony ons met tóch een smartwatch op Android Wear, die ook een metalen uitvoering zal krijgen.

Sony SmartWatch 3

De SmartWatch 3 is anders dan de smartwatches met Android Wear die tot nu toe verschenen zijn. Ten eerste heeft de smartwatch een eigen GPS-chip. Hierdoor kan het apparaat gebruikt worden als fitnesstracker bij bijvoorbeeld het hardlopen, zonder dat er een telefoon in de buurt hoeft te zijn om de route en snelheid vast te leggen door middel van GPS. Ook is het mogelijk om muziek af te spelen op een bluetooth-headset via de SmartWatch. Voor beide mogelijkheden is nog wel even wachten op een update van Android Wear. De update, die rond 15 oktober verwacht wordt, zal mogelijk gebaseerd zijn op Android L.

Ten tweede is het eigenlijk apparaatje (de ‘core’ volgens Sony) los van het bandje. Je drukt de smartwatch in een bandje. Bij de lancering van de SmartWatch 3 zijn er een aantal kleuren te koop maar alle bandjes zijn plastic. Een metalen versie moet volgend jaar verschijnen en is ook al op op Mobilefun te bestellen. Met een geschatte levertijd van 1-2 weken zijn ze daar vermoedelijk wel erg optimistisch. De uitvoering met metalen buitenkant en band is daar wel zo’n 50 dollar duurder dan de ‘normale’ uitvoering.

SmartWatch 3 band

 

Op XDA Developers deelde iemand de onderstaande foto van wat de metalen uitvoering van de band voor de Sony SmartWatch 3 zou zijn. Deze ziet er erg chique uit. Het ‘beginscherm’ ziet er wel wat bijzonder uit: Google laat het vooralsnog niet toe dat fabrikanten het homescherm van Wear aanpassen. Het zou wel kunnen gaan om een eigen watchface (wijzerplaat) van Sony, of (als de foto echt is) misschien wel nieuwe mogelijkheden van de nieuwe Wear-versie. Het zou ook nog kunnen gaan om een enthousiaste designer die er een plaatje in heeft gezet om de (blijkbaar geheime) afbeelding wat meer uitstraling te geven.

Sony SmartWatch 3 Metal

Beschikbaarheid

De metalen uitvoering van de SmartWatch 3 laat vooralsnog nog even op zich wachten, de normale uitvoering wordt in november in Nederland verwacht. In de toekomst kunnen we ook buitenkanten en banden voor de SmartWatch 3 verwachten van accessoirefabrikanten en wellicht ook modemerken.

Bron: XDA Developers, via: Reddit

Posted in: Smartwatch nieuwsSony SmartWatch 3UncategorizedTagged in: SonySony SmartwatchSony smartwatch 3Sony Smartwatch 3 Read more... 0 comments

The Last 30 Posts

shared on wplocker.com